Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
Joining the adventure

Mikäli olet valmis tarttumaan uskomattomaan, mutta myös uskomattoman vaaralliseen seikkailuun, ole hyvä ja lue tämä sivu huolellisesti läpi. On hienoa jos tahdot liittyä, mutta pelin säännöt on sisäistettävä ja tavoille opittava. Otattehan jo tässä vaiheessa huomioon, että pelin sisältö on ikärajaltaan jopa K-18, mutta liittyä voi nuoremmatkin! Overcast ei kuitenkaan ole vastuussa pelaajista iän ja sisällön suhteen.

Overcastissa roolipelaamiseen on kaksi vaihtoehtoa: perinteinen roolipelaaminen ja tarinapelaaminen. Perinteinen roolipelaaminen tarkoittaa vuorotellen muiden pelaajien kanssa roolipelaamista, kun taas tarinapelaamisella tarkoitetaan pelaamista hahmolla yksin pidemmissä tarinoissa.

Kumpaakin vaihtoehtoa saa tietenkin hyödyntää, eli harrastaa kumpaakin pelimuotoa omilla hahmoillaan. On kuitenkin ilmoitettava erikseen, jos tahtoo mukaan vain jompaan kumpaan!

Perinteinen roolipelaaminen

Perinteinen roolipeli on Overcastin ydintoiminta, sillä sen juoni on pelaajien yhdessä kehittämä. Koska Overcastilla ei ole omaa keskeistä juonta, on roolipelissä tapahtuva juoniminen erittäin tärkeää koko pelin kannalta.

Jotta roolipeli pysyisi mahdollisimman selkeänä ja helppona kaikille pelaajille, on luotu muutamia yhteisiä sääntöjä roolipelaamista koskien. Nämä säännöt pätevät vain perinteistä roolipeliä, tarinapelaamisen ohjeet löytyvät näiden sääntöjen jälkeen!

Älä muchaa. Hahmosi ei voi olla voittamaton, ja esimerkiksi 12-vuotias ei voi hakata zombieja kuoliaaksi yksin. Pidetään peli edes sen verran uskottavana.

Älä metapelaa. Hahmosi ei voi tietää esimerkiksi chatissa etukäteen suunnitelluista asioista, tai tietää tuntemattoman hahmon nimeä. Hahmo ei myöskään voi lukea toisen ajatuksia.

Autohittaus kielletty. Et siis voi ns. pelata toisen hahmolla, eli päättää, mitä toisen hahmo tekee seuraavaksi. Voit kysellä etukäteen toisen hahmon tekemisiä sen pelaajalta, tai kirjoittaa rooliin yrittää-muodossa tai käyttää (?)-merkintöjä.

Hahmosi ei voi teleportata tai jakautua. Hahmosi ei voi teleporttailla ympäriinsä, eikä myöskään olla eri paikoissa samaan aikaan. Rajoitetaan aikahyppyjä. Pelissä on parasta edetä jatkuvasti mahdollisimman yksityiskohtaisesti, eikä koko ajan skippailla ja hyppiä ajassa. Kysy lupaa aikahyppyyn chatissa!

Normaali tekeminen kirjoitetaan ilman minkäänlaisia kuvaavia merkkejä.
esim. Kävelin ympäri metsää varautuneena mahdollisista zombieista.

Puhuminen tapahtuu joko lainausmerkeillä tai vuorosanaviivalla.
esim. 1. "Miksi sinä katsot minua noin?" kysyin häneltä huolestuneena.
esim. 2. — Miksi sinä katsot minua noin? kysyin häneltä huolestuneena.

Ajattelun voi kirjoittaa miten lystää, risuaidoilla(#) tai tähdillä(*) yms.
esim. 1. #Mitähän tuo oikein tarkoitti?#
esim. 2. *Mitähän tuo oikein tarkoitti?*
esim. 3. "Mitähän tuo oikein tarkoitti?" ajattelin.

Jotta roolipelaus olisi mahdollisimman selkeää, noudatathan myös seuraavia ohjeita.

"Nimi"-tekstikenttään kirjoitat oman nimimerkkisi.
Tekstin alkuun kirjoitat hahmosi etu- ja sukunimen, sekä sen osavaltion, jossa hahmosi liikkuu tällä hetkellä. Tarkempaa tietoa siihen ei tarvita. Jätä yksi rivi väliin hahmosi nimen ja roolitekstin väliin.

Sana- tai rivimääräminimejä rooliteksteille ei ole. Toivottua on kuitenkin, että jokainen pelaaja kirjoittaa hahmollaan mahdollisimman kuvailevasti, jottei synny epäselvyyksiä. Noin viiden(5) virkkeen pituisia tekstejä odotetaan minimissään, mutta lyhyemmistä teksteistä ei potkita pihalle. Ei pidetä roolipelaamista pakkopullana; roolitaan inspiraation puitteissa!

Kertojana roolipelissä saa käyttää yksikön ensimmäistä (minä) tai kolmatta (hän) muotoa. Kertojamuotoja ei saa kuitenkaan sekottaa, joten muoto tulisi valita jo alussa, jotta muut pelaajat eivät mene sekaisin.

Kirjoituskielen saa valita itse, kunhan ottaa huomioon muut pelaajat.

Tarinapelaaminen

Overcastissa on perinteisen roolipelin lisäksi mahdollista kirjoittaa hahmollaan yksityisiä tarinoita. Nämä tarinat kirjoitetaan hahmon omalla sivulla olevaan vieraskirjaan, ja niihin saa vastaukseksi rakentavaa palautetta tarinan sisällöstä ja rakenteesta.

Tarinoissa ideana on kirjoittaa hahmon elämästä Overcastin maailmassa, ja täten kerätä kokemuspisteitä (EXP: experience points). Tarinoista on myös mahdollista ansaita saavutuksia, jotka useimmiten liittyvät tarinan sisältöön (esimerkiksi tapa zombie jousella tms.).

Tarinamuotoiselle roolipelille Overcastissa ei ole muita sääntöjä kuin se, ettei toisten hahmoja saa käyttää teksteissään ilman lupaa. Lupaa voi kysyä suoraan toisilta pelaajilta esimerkiksi chatissa. NPC-hahmoja (eli hahmoja, joilla ei ole pelaajaa) saa luoda omiin tarinoihinsa niin paljon kuin lystää!

Sisältö ja rajoitukset   

Overcast sisältää zombeja, jotka ovat väkivaltaisia, kuolleista nousseita kannibaaleja, joten väkivallan kuvaileminen on sallittua ja jopa välttämätöntä. Täten pelin ikäraja on noin K-16, mutta raaempaakin materiaalia saattaa löytyä. Sadistinen verenvuodatus ja sanatarkka kuvailu hahmon kokemasta kivusta ja tuskasta menee kuitenkin hieman pitkälle. Tämän verran tervemielisyyttä pelaajilta toivotaan, vaikka kyseessä onkin raaka-aiheinen roolipeli.

Seksuaalinen kanssakäynti ja viittaukset seksiin ovat sallittuja, mutta suotavaa olisi, että tekstissä olisi varoitus mahdollisista kyseisistä tapahtumista. Jos toinen pelaaja ei tahdo selostaa hahmollaan tällaisia kohtauksia, ei todellakaan ole pakko. Jos jokin asia menee henkilökohtaisten rajojen yli, siitä saa ja pitääkin ilmoittaa.

Vaikka Overcast on kauhupeli, pidetään se tervemielisenä!

            
©2018 ΘVERCΛST - suntuubi.com