Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Joining the adventure

Mikäli olet valmis tarttumaan uskomattomaan, mutta myös uskomattoman vaaralliseen seikkailuun, ole hyvä ja lue tämä sivu huolellisesti läpi. On hienoa jos tahdot liittyä, mutta pelin säännöt on sisäistettävä ja tavoille opittava.

 

Pelin säännöt

Älä muchaa. Hahmosi ei voi olla voittamaton, ja esimerkiksi 12-vuotias ei voi hakata zombieja kuoliaaksi yksin. Pidetään peli edes sen verran uskottavana.

Älä metapelaa. Hahmosi ei voi tietää esimerkiksi chatissa etukäteen suunnitelluista asioista, tai tietää tuntemattoman hahmon nimeä. Hahmo ei myöskään voi lukea toisen ajatuksia.

Autohittaus kielletty. Et siis voi ns. pelata toisen hahmolla, eli päättää, mitä toisen hahmo tekee seuraavaksi. Voit kysellä etukäteen toisen hahmon tekemisiä sen pelaajalta, tai kirjoittaa rooliin yrittää-muodossa tai käyttää (?)-merkintöjä.

Hahmosi ei voi teleportata tai jakautua. Hahmosi ei voi teleporttailla ympäriinsä, eikä myöskään olla eri paikoissa samaan aikaan. Rajoitetaan aikahyppyjä. Pelissä on parasta edetä jatkuvasti mahdollisimman yksityiskohtaisesti, eikä koko ajan skippailla ja hyppiä ajassa. Kysy lupaa aikahyppyyn chatissa!

 

Käytäntöjä ja tapoja

Sana- tai rivimääräminimejä rooliteksteille ei ole. Toivottua on kuitenkin, että jokainen pelaaja kirjoittaa hahmollaan mahdollisimman kuvailevasti, jottei synny epäselvyyksiä. Noin viiden(5) virkkeen pituisia tekstejä odotetaan minimissään, mutta lyhyemmistä teksteistä ei potkita pihalle. Ei pidetä roolipelaamista pakkopullana; roolitaan inspiraation puitteissa!

Kertojana roolipelissä saa käyttää yksikön ensimmäistä (minä) tai kolmatta (hän) muotoa. Kertojamuotoja ei saa kuitenkaan sekottaa, joten muoto tulisi valita jo alussa, jotta muut pelaajat eivät mene sekaisin.

Kirjoituskielen saa valita itse, kunhan ottaa huomioon muut pelaajat.

 

Kirjoitusmerkit

Normaali tekeminen kirjoitetaan ilman minkäänlaisia kuvaavia merkkejä.
esim. Kävelin ympäri metsää varautuneena mahdollisista zombieista.

Puhuminen tapahtuu joko lainausmerkeillä tai vuorosanaviivalla.
esim. 1. "Miksi sinä katsot minua noin?" kysyin häneltä huolestuneena.
esim. 2. — Miksi sinä katsot minua noin? kysyin häneltä huolestuneena.

Ajattelun voi kirjoittaa miten lystää, risuaidoilla(#) tai tähdillä(*) yms.
esim. 1. #Mitähän tuo oikein tarkoitti?#
esim. 2. *Mitähän tuo oikein tarkoitti?*
esim. 3. "Mitähän tuo oikein tarkoitti?" ajattelin.

 

Sisältö ja rajoitukset

Overcast sisältää zombeja, jotka ovat väkivaltaisia, kuolleista nousseita kannibaaleja, joten väkivallan kuvaileminen on sallittua ja jopa välttämätöntä. Täten pelin ikäraja on noin K-16, mutta raaempaakin materiaalia saattaa löytyä. Sadistinen verenvuodatus ja sanatarkka kuvailu hahmon kokemasta kivusta ja tuskasta menee kuitenkin hieman pitkälle. Tämän verran tervemielisyyttä pelaajilta toivotaan, vaikka kyseessä onkin raaka-aiheinen roolipeli.

Seksuaalinen kanssakäynti ja viittaukset seksiin ovat sallittuja, mutta suotavaa olisi, että tekstissä olisi varoitus mahdollisista kyseisistä tapahtumista. Jos toinen pelaaja ei tahdo selostaa hahmollaan tällaisia kohtauksia, ei todellakaan ole pakko. Jos jokin asia menee henkilökohtaisten rajojen yli, siitä saa ja pitääkin ilmoittaa.

Vaikka Overcast on kauhuroolipeli, pidetään peli tervemielisenä!
 

jatka lomakkeeseen

©2018 ΘVERCΛST - suntuubi.com